18 Temmuz 2016 Pazartesi

Kendinizi Keşfedin


   
   Kendimizi sürekli ve düzenli olarak geliştirebildiğimiz ve güçlü taraflarımızı çoğaltabildiğimiz,zayıf taraflarımızı azaltabildiğimiz sürece gerçek değerimizi keşfetmeye yaklaşırız.Kendi doğamızda bulunan yeteneklerimiz ; keşfedilmeyi,açığa çıkarılmayı bekleyen gizli gücümüz,saklı hazinemizdir.Kendimizi keşfetmek de içimizde gizlenmiş gerçek benliğimizi bulmaktır.Bütün bunları yapabilmek için önce kendimizi dinleyebilmeli,kendimizle konuşabilmeliyiz.
  Dinlemeyi bilirsek iç sesimiz her zaman bizi uyarmaya,korumaya ve bize doğru yolu göstermeye çalışacaktır.
” Bir insanın kendini tanıma uğraşı ömür boyu devam eder ” Sokrates
  Kendimizi keşfetmenin en etkili yollarından biri,gerçekte ne istediğimizi bulabilmek için iç sesimizi dinlemek ve yanlışlarımızı azaltmak için özeleştiri yapmaktır.Bu sayede yanlışlarımızı daha kolay düzeltebilir,kendimizi daha iyi tanıyabilir,daha çok sevebilir ve içimizde henüz farkına varamadığımız güçlerimizi keşfedebiliriz diye düşünüyorum,haksız  mıyım ? Böylece kendi içimizde bütünlüğe ulaşarak tüm yeteneklerimizi yaşamın içine katabiliriz ve hem daha güçlü,hem daha korunaklı oluruz.
  Kendinizini kendinizde arayın.Ve benliğinizi ortaya çıkarmaktan korkmayın.Sizi siz yapan özelliklerinizi keşfettikçe mutluluğa daha da yaklaşacaksınız.
 Haydi ne duruyorsun bir an önce keşfetmeye başla !
 Görüşmek üzere !

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Soğuk Kahve Yapmaca

Bi' kahve ? Normalde kahvesiz bir gün bile geçirmeyen bir insanımdır. Her halini de severim.Türkünü,Yunanını, sütlüsünü,fitresini,...