15 Haziran 2017 Perşembe

Evde Soğuk Kahve Yapmaca



Bi' kahve ?
Normalde kahvesiz bir gün bile geçirmeyen bir insanımdır. Her halini de severim.Türkünü,Yunanını, sütlüsünü,fitresini,soğuğunu,sıcağını,nescafesini...
Evdeyken sürekli annem ve karşı komşumuzla kahve içiyorduk.Temizlik yaparken mola verip ''hadi kahveye'' mesajıyla bir araya gelip günlük kahve ihtiyacımızı gideriyorduk.Anlayacağınız bu yurt hali kahve konusunda da alışkanlıklarımı değiştirdi.Bir haftadır evdeyim ve inanın o kadar özlemişim ki kendi yaptığım türk kahvesini yudumlamayı.Neyse çok uzatmayayım en iyisi de konuya gireyim artık
 Her Ramazan'da benim için vazgeçilmez bir içecek haline gelen köpüklü soğuk kahveyi nasıl yaptığımı anlatacağım sizlere,hadi başlayalım :

   Tanıştırayım ;
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 1 fincan soğuk süt
- istenilen miktarda şeker (bir tatlı kaşığı bana yetmişti ama bazılarına şekersiz gelmişti )
- istanilen miktarda buz
- kavanoz

   İlk olarak granül kahveyi  ve şekeri kavanoza koyup üzerine sütten bir iki yemek kaşığı kadar ekliyoruz.
Kavanozun kapağını iyice kapattıktan sonra bu karışımı çalkalamaya başlıyoruz taa ki şeker ve kahve çözünene, kavanozun içi köpük dolana kadar.
Daha sonra bu köpüğü buzları doldurduğumuz kupamıza alıyoruz ve üzerine soğuk sütü ilave ediyoruz.
İşte bu kadar !
Ben soğuk kahvesiz yaz gecelerine yaz gecesi demem,umarım siz de beğenirsiniz.
Görüşmek üzere !


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Evde Soğuk Kahve Yapmaca

Bi' kahve ? Normalde kahvesiz bir gün bile geçirmeyen bir insanımdır. Her halini de severim.Türkünü,Yunanını, sütlüsünü,fitresini,...